*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Private Banking Elite | 2 min

Inden du går på sommerferie: to gode råd fra skattechefen

Sommerferien er lige rundt om hjørnet, men inden du helt trækker stikket og vender blikket mod sommerhuset eller sydligere himmelstrøg, har skattechef i Nykredit, Christian Stricker, to gode råd til dig. Læs dem her – det kan bogstaveligt talt betale sig.

Nykredit

De fleste af os er i gang med det sidste sprint på arbejdet, inden vi med god samvittighed kan gå på sommerferie. Men selvom du nok har travlt, og skat måske ikke står øverst på listen over ting, der bringer dig i sommerferiestemning, bør du bruge to minutter på at læse skattechefens gode råd – de kan måske spare dig for en hel del penge.

Betalt din restskat inden 1. juli- det betaler sig

Står du til at skulle betale personlig restskat for 2021? Så bør du spidse ører nu. Ved at betale hele din restskat på én gang inden 1. juli, kan du nemlig spare hvad der svarer til 19 % i rente p.a. Det fortæller skattechef i Nykredit, Christian Stricker:

-Hvis man står til at skulle betale et større beløb i skat, er det værd lige at regne på, hvor mange penge man kan spare ved at betale beløbet samlet inden 1. juli. SKAT opkræver beløbet i tre rater, der forfalder til betaling henholdsvis d. 20. august, 20. september og 20. oktober. Ved at betale i tre rater opnår man godt nok 81 dages kredit – men til gengæld betaler man hvad der svarer til hele 19 % i fradragsberettiget rente pro anno, siger skattechef Christian Stricker, og giver dette regneeksempel:

Eksempel: Restskat på 150.000 kr.

Variabel dag til dag-rente udgør i 2022 1,7 %
Rentetillæg på restskat efter 2. juli udgør i 2022 3,7 %

 

Betaling
1. juli  I tre rater jf. SKATS opkrævninger
Rentedage

183

 
Rentetillæg 1.271 kr.* 5.550 kr.**
Restskat 151.271 kr.

155.550 kr. ***

*Dag til dag renten svarer til en fradragsberettiget rente på ca. 2,5 % p.a.
**Høj rente for kort kredit.
***Maks. 22.192 kr. kan indregnes i 2022-forskud – resten opkræves 20. august, 20. september og 20. oktober.

Du kan betale din restskat her

Planlægger du en familiehandel af fast ejendom?

De har været mange år undervejs - men nu kommer de altså, de nye offentlige ejendomsvurderinger. De første 50.000 blev sendt ud i oktober sidste år, og for få uger siden meddelte Vurderingsstyrelsen, at de er klar med de næste 100.000.

Overvejer du at overdrage fast ejendom til dine børn eller børnebørn, vil det i mange tilfælde være en rigtig god idé at få overdragelsen klaret, inden du modtager ny offentlig ejendomsvurdering, fortæller Christian Stricker:

-Ved en familieoverdragelse af fast ejendom gælder som udgangspunkt 15 %-reglen. Det vil sige, at man som udgangspunkt må sælge til børn eller børnebørn 15 % over eller under den seneste ejendomsvurdering. Den gældende offentlige ejendomsvurdering er fra 2011, og ligger med stor sandsynlighed under den nye vurdering - det er i hvert fald det billede der tegner sig, når vi ser på de første vurderinger, der blev sendt ud sidste år, siger Christian Stricker og fortsætter:

-Det vil derfor med stor sandsynlighed kunne betale sig at gennemføre en familieoverdragelse inden den nye vurdering lander fra Vurderingsstyrelsen. Hvis du overvejer at lave en familieoverdragelse anbefaler vi at du søger rådgivning hos advokat eller revisor, som kan rådgive dig nærmere, bl.a. om du kan bruge 15%- reglen samt om fordelen ved at lave en gaveanmeldelse så tidsfristen for at risikere at værdiansættelsen anfægtes bliver kortest mulig.

Er din ejendom mon blandt de 100.000, der modtager ny vurdering i denne omgang?

Hvis din ejendom er blandt de 100.000 der modtager ny offentlig ejendomsvurdering i denne omgang, har du modtaget, eller vil du snart modtage, en deklaration fra Vurderingsstyrelsen. Herefter går der op til 10 uger, inden du modtager den endelige ejendomsvurdering. Gennemfører du familieoverdragelsen inden du modtager den endelige vurdering, vil det stadig være 2011-vurderingen, der gælder. På Vurderingsstyrelsens hjemmeside kan du danne dig et indtryk af, hvor i landet Vurderingsstyrelsen planlægger, at udsende deklarationer og vurderinger i denne omgang.

 

Relaterede Artikler

Artikel Private Banking Elite
22. juni, 2022

Er du klar til sommerferien?

Sommerferien står for døren og med den nogle forhåbentlig afslappende uger, hvor batterierne kan blive ladet op og hverdagens stress og jag kan blive sat på stand by.