*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Investeringsmarkeder | 2 min

Husk at fylde aktiesparekontoen op efter skattetræk

Skatten på aktiesparekontoen trækkes 15. februar – husk, at du gerne må indbetale et beløb svarende til skattebetalingen, uanset om du har nået indbetalingsloftet eller ej.

Nykredit

Med en afkastskat på kun 17 %, mod 27% eller 42%, på et almindeligt depot, er aktiesparekontoen forståeligt nok populær. Mere end 350.000 danskere har én, og hvis du er en af dem vil du 15. februar opleve, at der trækkes skat fra kontoen, hvis du har haft et afkast i 2023.

”Skatten på aktiesparekontoen opgøres efter lagerprincippet, hvilket betyder, at værdien af aktiesparekontoen primo kalenderåret fratrækkes værdien af aktiesparekontoen ultimo kalenderåret (korrigeret for ind- og udbetalinger). Har der været en værdistigning i kalenderåret, skal der betales 17% i skat af denne stigning, uanset om man har solgt eller ej. Har du tab fra tidligere år, skal du desuden være opmærksom på, at du kan modregne tabet i fremtidige værdistigninger”, fortæller formueekspert Jeanette Kølbek.

Læs også: Aktiesparekonto: Indskudsloftet er hævet ekstraordinært i 2024

Indskudsgrænsen på aktiesparekontoen i 2024 er 135.900 kroner, men det er derudover altid tilladt at indbetale et beløb svarende til skattebetalingen, fortæller Jeanette Kølbek.

”Du har lov til at indbetale et beløb svarende til det, der er blevet trukket i skat uanset, om du har nået det maksimale indbetalingsloft eller ej. Og på grund af de attraktive skatteregler er det selvfølgelig altid en god idé at indsætte så meget på aktiesparekontoen, som det er tilladt”, siger Jeanette Kølbek.

Du kan læse mere om mekanismen bag indskudsgrænsen her.

Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Vær desuden opmærksom på, at Investor Insights indhold ofte tager udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet, så bemærk altid datoen inden du eventuelt reagerer.

 

Model.Name photo

Jeanette Kølbek

Formueekspert

Jeanette er ekspert i privatøkonomi og forbrugertrends inden for opsparing, pension og investering. Hun navigerer danskerne sikkert gennem det privatøkonomiske landskab, så de ved at optimere deres formue kan opnå finansiel tryghed gennem hele livet.

Relaterede Artikler

Artikel Investeringsmarkeder
12. juli, 2024

Inflationen i USA falder mere end ventet

Amerikansk inflation faldt i juni til 3%, og også for kerneinflationen peger pilen den rigtige vej, nemlig nedad. Det er dermed endnu en god nyhed for dem, der går og håber på lavere renter, da det isoleret set øger den amerikanske centralbanks muligheder for at sætte renten ned.
Artikel Investeringsmarkeder
9. juli, 2024

Frankrig: Politisk usikkerhed efter mudret valgsejr til centrum-venstrepartierne

Som ventet gav valgresultatet intet klart flertal i Nationalforsamlingen, men strategien med at ”inddæmme” højrefløjen må siges at være lykkedes over forventning. Regeringsforhandlingerne bliver dog svære, og en ny regering er således næppe lige om hjørnet.
Artikel Investeringsmarkeder
8. juli, 2024

USA: Lavere job- og lønvækst understøtter rentenedsættelser til efteråret

Jobvæksten falder i juni til 206.000, mens maj måneds tal nedrevideres stort til 218.000. Dagens tal rykker ikke på Federal Reserves kurs, men understøtter forventningen om rentelempelser til efteråret.