Svindel

5 gode råd: Undgå billetsvindel til sommerens festivaler

Sommeren står for døren, og det betyder festivaltid for rigtig mange musikelskere. Men det betyder desværre også højsæson for billetsvindlere. Vi har samlet 5 gode råd til dig, der vil nyde koncerterne uden bekymringer.

5 gode råd

  • Vær kritisk over for billettens pris
    Et af de første røde flag, når du kigger på billetter, er prisen. Vær altid skeptisk over for billetter, der sælges til priser, der er markant lavere end markedsprisen. Svindlere lokker ofte med usædvanligt lave priser for hurtigt at fange potentielle køberes interesse. Husk derfor, at hvis det virker for godt til at være sandt, så er det sandsynligvis også tilfældet.
  • Pas på med at efterspørge billetter offentligt
    Når du søger efter billetter på fx sociale medier, kan det tiltrække svindlere. Vær derfor ekstra opmærksom på de tilbud, du modtager. Og husk, at ægte transaktioner ikke kræver dine personlige betalingsoplysninger – kun sælgers.

  • Valider sælgeren
    Før du køber billetter fra en privat sælger, bør du sikre dig, at sælgerens profil er valideret. Mange handelsplatforme tilbyder en form for verifikation, fx med MitID, der bekræfter sælgerens identitet. Er profilen ikke valideret, bør du altid gøre et grundigt forarbejde og søge efter sælgerens navn online og tjekke eventuelle tidligere handler på handelsplatformen.
  • Undersøg sælgers sociale medier
    Tjek fx sælgers Facebook-profil. En troværdig profil er ikke oprettet for nyligt, har flere venner og indeholder realistiske personlige oplysninger og fotos. Profiler, der er tomme og mangler autenticitet, kan være oprettet udelukkende for at svindle.
  • Søg efter konsistens i informationerne
    Tjek, at sælgers informationer er konsistente på tværs af forskellige platforme som fx Facebook, DBA og MobilePay. Oplever du forskellige navne og kontaktinformationer, skal du være opmærksom og kræve yderligere verifikation.

Husk også, at kurertjenester som fx DAO og PostNord ikke tilbyder køber-/sælgerbeskyttelsesprogrammer. Derfor bør forsendelse altid ske gennem deres officielle apps, og ikke via links sendt i Messenger eller på SMS.

Pas på dig selv og dine penge, og hav en fantastisk festivalsæson!

Kom godt videre

Undgå at blive snydt på nettet

Brug disse 9 gode råd til at forbedre din it-sikkerhed, og lær svindeltyperne at kende, så du ikke ryger i fælden.

Sådan undgår du at blive udsat for svindel

Svindlerne har mange tricks i ærmet og en stor værktøjskasse, når det kommer til at franarre dig personlige oplysninger og dine penge. Se, hvad du kan gøre for at undgå dem.

Er du blevet svindlet?

Er uheldet ude, og har nogen fået adgang til dit kort og/eller din konto, er det vigtigt, at du giver os besked hurtigst muligt. Det gør du ved at gøre indsigelse.