*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Bolig | 3 min

Black Week: Undgå at blive snydt, når du nethandler

Black Friday og Black Week står i shoppingens tegn, og meget af handlen foregår på nettet. Men tjekker du netbutikken, før du indtaster dine kortoplysninger? Læs, hvordan du undgår at blive snydt, når du shopper i onlinebutikker.

Nykredit

Black Week er skudt i gang, og fredag den 24. november er det Black Friday. Derfor bugner internettet med gode tilbud og udsalgsvarer. Desværre er svindlere også klar til at tage del i festen. Så inden du kaster dig ud i den store shopping, bør du huske de gode råd om sikker nethandel.

Et af de vigtigste råd til dig, der fx på Black Friday finder gode tilbud i netbutikker, er at bruge et øjeblik på at se efter tegn på, at du er inde i en fupbutik. Det gør du bl.a. ved at tjekke ”om os”-siden.

Sikker nethandel

Brug din kritiske sans, når du handler på internettet. Tjek de online butikker omhyggeligt, hold øje med tilbud, der er for gode til at være sande, og betalingsløsninger, der ikke virker helt fine i kanten.

Se flere gode råd hos Sikker Digital - en side fra Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen.

Spot et fup-butik

Kan du kende en fupbutik, hvis du ser den? Hackerne er gode til at lave fupbutikker, der ligner rigtige online-butikker, men de har sjældent tid til at skrive gode historier om deres ”butik”. Rigtige butikker er til gengæld ofte glade for at fortælle deres historie. Derfor er de gode råd:

  • Tjek webadresse. Rigtige butikker har som regel meget simple webadresser, mens fupsbutikkers webadresser ofte er længere.
  • Tjek altid ”Om os”-siden, inden du handler på nettet. Hvis ”Om os”-siden ikke findes eller indeholder en beskrivelse med mange underlige sprogfejl, er det sandsynligvis en fupbutik.
  • Vær skeptisk ved lave priser. Fupbutikker sælger ofte varerne meget billigt, så hvis varen virker meget billigere end andre steder, kan det være et tegn på fup.

Læs mere på Sikkerdigital.dk: Sådan spotter du fupbutikker på nettet

Hvor er virksomheden eller butikken registreret?

Det kan også betale sig at undersøge, hvor butikken hører til:

  • Danske butikker er under dansk lov, hvilket giver en del beskyttelse.
  • Europæiske butikker har som regel også fornuftige regler.
  • Butikker uden for EU kan have meget specielle vilkår, derudover vil der blive pålagt moms og gebyr på bestillingen.

Læs mere på Sikkerdigital.dk: Hvordan spotter du svindel?

Bliv mere sikker på nettet

Vil du undgå netsvindel, også efter Black Friday, er der hjælp at hente hos sikkerdigital.dk. Her får du fem af de sikre råd til din digitale hverdag:

  • Pas på dit MitID/NemID
  • Brug stærke kodeord
  • Del ikke dine personlige oplysninger
  • Surf sikkert på trådløse netværk
  • Forebyg identitetstyveri med en kreditadvarsel

Find flere gode råd om din digitale sikkerhed på sikkerdigital.dk, hvor du kan klikke ind og læse mere under hvert punkt.

Relaterede Artikler

Artikel Bolig
7. juni, 2024

Nykredit sænker renten

Nykredit sænker renten for både privat- og erhvervskunder på en række produkter, så det kan blive endnu mere attraktivt at have lån i en foreningsejet bank.
Artikel Bolig
23. maj, 2024

Søvnige huspriser og overraskelser på lejlighedsmarkedet

Huspriserne har været lidt langsomme til at stige, mens ejerlejlighedspriserne til gengæld står stærkere, end man havde kunnet forvente. Det viser den nyeste boligprisprognose, der tager temperaturen på boligmarkedet lige nu.
Artikel Bolig
17. maj, 2024

Fem gode råd til førstegangskøbere

Det kan føles som en usikker rejse at bevæge sig ud på boligmarkedet og købe bolig for første gang. Få hjælp fra boligøkonomens fem bedste råd.