Boligpriser

Boligprisprognose 2025

Hvad sker der på boligmarkedet lige nu, og hvordan forventer vi priserne udvikler sig for huse, lejligheder og sommerhuse? Få overblikket her.

Boligmarkedet speeder op

Boligmarkedet afsluttede 2024 i topform, og der er udsigt til stigende huspriser til og med 2026. Lejlighederne kommer til at stige mest i København, mens sommerhuspriserne holder niveauet. Få overblikket her på siden, eller læs hele boligprisprognosen fra januar 2025 her

Sådan forventer vi, at boligpriserne udvikler sig

  • Huse

    Vi forventer, at huspriserne stiger med 4,4 % i 2025 og 3,7 % i 2026. I 2025 og 2026 kommer vi til at se prisfremgangen brede sig fra hovedstadsområdet til resten af Sjælland og dele af Jylland.

  • Lejligheder

    Vi forventer, at lejlighedspriserne stiger med 4,1 % i 2025 og 2,2 % i 2026. I København er der udsigt til prisstigninger på 6,2 % i 2025 og 2,4 % i 2026.

  • Sommerhuse

    Vi forventer en fortsat afdæmpet prisvækst på sommerhuse på 1,4 % i 2025 og 1,0 % i 2026. Samtidig forventer vi, at udbuddet stiger.

Hvor prisfremgangen i 2023 og 2024 især var stærk i og omkring Hovedstaden, kommer vi i 2025 og 2026 til at se prisfremgangen brede sig til resten af Sjælland og dele af Jylland.
Svend Greniman Andersen, Seniorøkonom i Nykredit

Det påvirker boligmarkedet den kommende tid

De primære drivkræfter bag fremgangen på boligmarkedet i denne prognose er stigende reallønninger, et stærkt arbejdsmarked, lavere renter og lavere boligskatter.

Stigende reallønninger

Reallønningerne er tæt på at være genoprettet for gruppen af lønmodtagere under et, og danskerne kan se frem til en yderligere reallønsfremgang på grund af den lave inflation.

Et stærkt boligmarked

Beskæftigelsen fortsætter med at stige, og selvom eventuelle toldmure fra Trump rammer en lille åben økonomi som den danske hårdere end de fleste andre lande, så vil det ikke være nok til at udløse en decideret krise i dansk økonomi. Det betyder, at danske boligejere ikke for alvor bør frygte for deres indkomstgrundlag, og at der derfor fortsat vil være gang i boligmarkedet den kommende tid.

Lave renter

Boligrenterne er faldet gennem 2024. I begyndelsen af 2024 lå et 30-årigt fastforrentet realkreditlån på lidt under 5 %, men i slutningen af året lå renten på lige omkring 4 %. Selvom renterne stadig er markant højere end før 2022, så er der alligevel tale om et pænt rentefald, der giver medvind til boligpriserne.

Lavere boligskatter

For mange boligejere er der udsigt til lidt lavere boligskatter i 2025. Det skyldes, at boligpriserne i de fleste af landets kommuner er faldet fra 2022 til 2024, og det er denne ændring i boligpriserne, som ændringen i boligskatterne er baseret på.

Bag om boligbyrden

Som boligejer har du både en indtægt og nogle udgifter hver måned. En del af disse udgifter er det, du betaler for at eje din bolig – det er både boliglån og skatter. Når vi ser på, hvor stor en andel af budgettet, der går til bolig, taler vi om boligbyrden. Og vi regner på en gennemsnitlig bolig som andel af en gennemsnitlig indkomst.  

Lige nu falder boligbyrden, men den er stadig høj. De faldende renter kombineret med lav inflation og stigende indkomster er årsagen til, at boligbyrden falder.

Boligbyrden for huse på landsplan er nu tilbage på sit historiske gennemsnit. Boligbyrden er dog lige nu højere end i perioden 2012-2022. Det kan forklare, hvorfor huspriserne på landsplan ikke er steget mere, end det er tilfældet, selvom indkomsterne er steget, renterne er faldet, og mange har fået skattelettelser.

For ejerlejligheder er boligbyrden fortsat høj, særligt i København. Der er en risiko for faldende ejerlejlighedspriser, især hvis der kommer et tilbageslag på arbejdsmarkedet eller stigende renter. Det er dog i vores optik ret usandsynligt frem til og med 2026, der er horisonten for vores prognose.

Svend Greniman Andersen photo

Svend Greniman Andersen

Seniorøkonom i Nykredit

Kom godt videre